WORKSHOPLIST

WORKSHOP DETAILS

WS01: Elemental Technologies for Automated Driving with Realistic Onboard Sensors: from Software to Hardware in the Real World and the Cyber World
( CFP )

Workshop Code: 34qpi

Time: 8:30-12:00

Chair

  • Dr. Yoshiko Kojima
    Affiliation: Toyota Central R&D Labs.
    E-mail: yoshiko-k@mosk.tytlabs.co.jp

Cochair

  • Dr. Ryuta Terashima
    Affiliation: Toyota Central R&D Labs.
    E-mail: Inc., ryuta@mosk.tytlabs.co.jp

  • Prof. Seiichi Mita
    Affiliation: Toyota Technological Institute
    E-mail: smita@toyota-ti.ac.jp

Scope and Goals

Next generation cars will be highly or fully automated on regular roads. This could greatly improve the driving comfort and, more importantly, the road safety, thereby potentially saving over a million lives each year. In the last decade, various automated driving systems have been developed and implemented in the real world, which commonly rely on specialized and expensive sensors, such as high-precision GPS and digital maps, high-resolution laser scanners, etc. However, the high cost of such systems prevents their benefits to normal contemporary cars. Whereas, this workshop is focused on highlighting R&D advances for automated driving with more realistic configurations, ranging from software development to hardware design in the real world and the cyber world. We also welcome contributions from academic researchers and governmental organizations, national research labs, etc.

Topics of Interest

  • Environment perception and scene understanding
  • Image, radar, lidar signal processing and sensor fusion
  • Mapping and localization
  • New sensors and devices
  • Simulation and evaluation technologies
  • Decision making and path planning
  • V2X communication and cooperative driving
  • Automated driving and ADAS

Schedule

Session I

Chair:

  • Dr. Yoshiko Kojima
    Affiliation: Toyota Central R&D Labs.
    E-mail: yoshiko-k@mosk.tytlabs.co.jp

Cochair:

  • Dr. Chunzhao Guo

  • 08:30-08:35
    Greetings (5min)
    Seiichi Mita, Toyota Technological Institute

  • 08:35-09:20
    Keynote speech: Autoware: university challenges of democratizing mobility technologies and values (45min)
    Kazuya Takeda, Nagoya University

  • 09:20-09:35
    General Forward Obstacle Detection using Current and Past In-Vehicle Camera Images (15min)
    Haruya Kyutoku, Nagoya University

  • 09:35-09:50
    The Nighttime stereo Vision and Its Application (15min)
    Yuquan Xu, Toyota Technological Institute

  • 09:50-10:05
    Estimation of localization uncertainty (15min)
    Naoki Akai, Nagoya University

  • 10:05-10:30
    Coffee Break (25min)

Session II

Chair:

  • Prof. Seiichi Mita

Cochair:

  • Prof. Vijay John

  • 10:30-10:55
    Keynote speech: Spatial Information Technology for Intelligent Mobility (25min)
    Yoshiko Kojima, Toyota Central R&D Labs., Inc.

  • 10:55-11:10
    Automatic Lane-Leve Map Generation Using Low-Cost Sensors in Urban Traffic Scenarios (15min)
    Chunzhao Guo, Toyota Central R&D Labs., Inc.

  • 11:10-11:25
    Photon Counting LiDAR and DCNN-Based Localization for Automated Guided Vehicle (15min)
    Seigo Ito, Toyota Central R&D Labs., Inc

  • 11:25-11:40
    Real-Time Road Segmentation and Lane Estimation Using Deep Features and Extra Trees Regression (15min)
    Vijay John, Toyota Technological Institute

  • 11:40-11:55
    Freeway Merging in Congested Traffic based on Multipolicy Decision Making with Passive Actor Critic (15min)
    Tomoki Nishi, Toyota Central R&D Labs., Inc.

  • Closing (1min)